It’s a strange world…. we’re living in…

Det har været en helt utrolig uge på nyhedsfronten, og her tænker jeg ikke på den måske kommende krig i Europa, telte til F16 fly på Bornholm og amerikanske soldater på dansk grund.

Nej, jeg tænker først og fremmest på dagens nyhed fra New Zealand. New Zealænderne – også kendt som Kiwi’erne, er trætte af Corona restriktioner. Det kan man i princippet ikke fortænke dem i, de kører på andet år uden pauser, og nu er de altså blevet så trætte og mellemfornøjede, at de demonstrerer foran parlamentet, og de har ikke tænkt sig at gå hjem.

Det er politikerne omvendt blevet så trætte af, at de for at få demonstranterne til at gå hjem, vil gøre livet surt for dem, og i New Zealand handler det ikke om vandkanoner og gummikugler – nej, man sætter Barry Manilow’s Greatest Hits på instant replay og lader musikken gjalde ud over de mange demonstranter. Der står i min netavis, at det starter forfra hvert 15. min. Det siger lidt om, hvor mange greatest hits Barry Manilow har på de kanter.

Så skulle man jo tro, at de hårdt prøvede demonstranter gik hjem, men haha – Kiwi’er er seje, for de hentede da bare Soundboxen x 100 og svarede igen med Twisted Sisters hit fra 80’erne “We’re not gonna take it!

I love it!

Se, det er nyheder og protester, man kan forstå. Civiliserede mennesker med humor, der meget tydeligt gør klart, at nu har politikerne altså at gøre det bedre. Også bedre end Barry Manilow, som sikkert ikke synes, det er lige så sjovt at læse. Det skal retfærdigvis nævnes, at han har solgt i omegnen af 85 mio. albums, så han overlever nok.

Men prøv at tænke tanken lidt videre. Ville det ikke være befriende, hvis resten af verden opførte sig som på New Zealand. Man ser det for sig…. Putin spiller “Don’t stand so close to me” for Nato, og Biden svarer med “Wake me up before you go go”! 

Twisted Sister anno 1984

Men I har det sikkert ligesom jeg. Man er ved at være godt træt af verdenssituationen. Ikke at man keder sig lige så meget, som den russiske sikkerhedsvagt, der i kedsomhed tegnede øjne på et uvurderligt maleri, han var sat til at passe på (også en nyhed fra denne uge), men det er ikke rigtig så sjovt længere vel?

Faktisk, vil jeg meget hellere kede mig lidt mere, end bekymre mig om vi får besøg fra fjerne planeter som det næste, eller om Bornholm er i fare for at blive besat af russere.

“Du har for meget tid til at læse dårlige nyheder” vil nogen måske hævde. Ja, det har jeg måske nok, men det er indimellem svært at undgå. Det var meget lettere dengang, der var morgenaviser, radioavis hver time, og så TV Avisen kl. 19.30. Tænk, at engang var der ramaskrig over at sendetidspunktet for TV-Avisen måske ville blive flyttet. Det er som et tidligere liv.

Kan I huske Mogens Berendt? Han var TV-Avis stjerne, og jeg var ret vild med ham. Han var vores generations første nyhedsstjerne, og jeg kan huske, da han blev pålagt at dementere et indslag, der havde været i TV-Avisen. Han satte sig og læste hele dommen op i sin ordlyd. Vi taler monopoldage, bedste sendetid og så satte han sig og læste op fra et stykke papir i noget, der lignede 10 min.  med ord, som ingen fattede en lyd af. Den var ikke gået i dag. Men det er der, så meget, der ikke var.

Og nu vi er ved TV. I løbet af ugen så jeg også et tv-program med tilbageblik til tiden omkring 1990. Man interviewede bagagemedarbejdere i lufthavnen om de nye regler, der indebar, at man kun måtte drikke alkohol i frokostpausen. Ja, den er god nok.

Den generte unge mand svarede, at det måske nok var meget godt, at det blev begrænset, for det var jo en arbejdsplads med køretøjer. Ganske illustrativt stod han i en hal, hvor bagagevognene kørte rundt om ham.

Pludselig forstod jeg, hvorfor så meget bagage forsvandt tidligere. Det kan ikke have været helt let i en halv-bimmelim at ramme det rigtige fly med en kuffert. I dag er vi glade, bare bagagemedarbejderne arbejder. Spørg selv Søren Pind, der i går skulle på vinterferie med sine børn, og først blev forsinket, så sendt afsted uden bagage. Den bagage hvor – ifølge ham selv – hans blodtryksmedicin ligger. Pind besidder heldigvis også humor.

Det har i sandhed været en mærkelig -men underholdende, verden i denne uge.

Foto er lånt fra Søren Pinds officielle Facebook side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *