Corona dag 13


Corona Blues!

Så blev jeg ramt, og jeg må hellere advare, for det er ikke i det her blog indlæg, du finder opmuntring og tips til at klare en sær-hverdag. Du vil til gengæld møde sure opstød over alverdens båtnakker og en generel Corona Blues.

Det måtte jo komme på et eller andet tidspunkt, og jeg bilder mig selv ind, at det går over igen, og at jeg er helt normal, når jeg har en dag, hvor jeg bare synes, at det hele er ØV med ØV på!

Ærligt, så tror jeg primært, det skyldes mængden af båtnakker, og kors hvor er der mange lige i øjeblikket, eller også er det bare fordi, jeg færdes mere på de sociale medier for tiden, at mængden synes større.

Det startede i morges, hvor jeg, som alle andre, lige tjekkede netaviserne og Facebook. “Lad nu være med at læse kommentarsporene, Berit, det er ikke godt for dit blodtryk”, sagde min indre stemme, som jeg bevidst overhørte. Dumt!

Vi heldigvis sluppet af med alle “det er jo bare en influenza” båtnakkerne, men de er så blevet afløst af gnierne, der seriøst mener, at det er dårlig stil, når private avisudgivere tager sig betalt for deres digitale artikler. Jamen, Knud Børge, du vil da selv arbejde gratis, vil du ikke? Så kan du jo passende starte med at dele papiraviser ud om morgenen uden løn, når nu du mener, at det er samfundssind, at give artikler væk gratis. Nå ikke? Jamen, så stik du bare tilbage til DR.dk, hvor du frit og kvit kan læse diverse.

Nå, så var humøret ligesom kommet et par grader ned allerede før, jeg var stået op.

Men det var ikke slut her. For så kom der en strøm af professorer i dit og dat, der alle lige skulle have deres 15 minutes. Der er ingen grænser for, hvor mange Kloge Åger, med fine eksaminer dette land pludselig kan fostre, som har forudsigelser om dette og hint. Kendetegnet for dem alle er imidlertid, at de er teoretikere, og derfor dybest set ikke ved en sk.. om at agere i krise situationer. Må jeg anbefale hele banden at gå tilbage til deres bøger og papirer, og så komme igen, når det hele er overstået, så kan de – som de plejer- analysere det hele, og komme med nogle bagudskuende afhandlinger, og så ellers lade praktikerne styre landet uden deres mange forskellige forudsigelser, der blot skaber forvirring og utryghed.

USA’s præsident skamroser sig selv, og ja… skamroser sig selv, mens Putin besøger syge og Kinas milliardær Jack Ma sender nødhjælp til Europa. Hvis nogen var i tvivl, så ser verden af i dag meget anderledes ud.

I Spanien har personalet forladt et plejehjem og efterladt de ældre til sig selv, hvoraf mange er afgået ved døden. Formodentlig af tørst eller sult, men det meldte historien ikke noget om.

Og i Trumps USA, synes en politiker fra Texas, Lt. Gov Dan Patrick, at bedsteforældre skal begå selvmord (lade sig bukke under for Covid-19) for at redde landets økonomi for deres børnebørns skyld. Tror I mig ikke -så er her citater fra interviewet på Fox i mandags:

“Patrick, a former right-wing radio host, told Fox News Monday night that “lots” of grandparents are willing to die in the COVID-19 pandemic so they can ensure a better economy for their grandchildren.

“No one reached out to me and said, as a senior citizen, are you willing to take a chance on your survival in exchange for keeping the America that all Americans love for your children and grandchildren?” Patrick, 70, told host Tucker Carlson. “And if that’s the exchange, I’m all in.”

He added: “I just think there are lots of grandparents out there in this country like me — I have six grandchildren — that’s what we all care about. … I want to live smart and see through this, but I don’t want the whole country to be sacrificed. And that’s what I see.”

Vi noterer os, at han selv er 70 år, og har seks børnebørn, så han kan da fint starte og være det gode eksempel. Donald Trump er iøvrigt 73, Joe Biden 77 og Bernie Sanders 78 år. Det vil efterlade en meget interessant valgkamp, hvis man i USA lader de ældre dø for at redde økonomien for de unge.

Pyhhhhh….. så fik jeg lidt luft.

Men der er heldigvis også ham her – Erik Brøgger Rasmussen. Når man drukner i båtnakker, er det godt, at der også findes det stik modsatte.

Han arbejder i døgndrift. Er hæs og ubarberet, men styrer med fuldstændig sikker hånd både sin udvidede stab og danskere strandet rundt omkring i verden, og han skaber små mirakler under en helt umulig situation og i en sindsyg kamp med tiden. Samtidig kommunikerer han klart og tydeligt, og lover ikke mere, end han kan holde.

Og i morgen er jeg i godt humør igen. Jeg lover, jeg læser ikke kommentarspor. Pas på jer selv derude!

Billedresultat for erik brøgger rasmussen

2 Replies to “Corona dag 13”

 1. Skøn blog, Berit!
  Og så bare lige et godt råd herfra: Gør din verden større. Større end de snævre SoMe medier. Gak ud i skoven, læs en forbandet lang bog, snak lang tid i telefonen med intelligente veninder. Og så scroll medierne halvhjertet igennem, mens du venter på, at ovnen når den rigtige temperatur til den smovsede kage
  Må du komme godt gennem denne besynderlige tid!
  Knus
  Helle

  1. Kære Helle
   TAK Og tak fordi, du læser med. Du har helt ret. Ens verden skrumper, og man bliver nærmest afhængig af SoMe. Nu gør jeg, som du siger, og så er jeg helt sikker på, at humøret stiger igen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *