Anonyme Corona Halvhjerner


Er min nye identitet. Desværre kan jeg ikke selv tage æren for at have opfundet titlen, den tilfalder Emilia van Hauen, men hvor jeg synes, den er skøn, for det er netop sådan man har det. Ikke amme- eller malerhjerne, men Corona halvhjerne!

De typiske symptomer er i vilkårlig rækkefølge:

  • Du sidder og stirrer ud i luften uden egentlig at kigge på noget
  • Du ser serier, du faktisk synes er dårlige
  • Du lover dig selv at i dag skal du….. og når dagen er gået, har du nået to af ti ting
  • Du hader efterhånden maler- og oprydningsprojekter
  • Du savner gudhjælpemig din chef og dine kolleger… MEGET!
  • Du har traumer over dine dobbelthager og dit generelle udseende på virtuelle møder, og du sværger, at sådan ser du slet ikke ud i virkeligheden – hvorefter du for at trøste dig selv, og fordi du fortjener det, tager et stykke chokolade, et glas vin, lidt chips, en cola… vælg selv!
  • Du er ved at udvikle en form for introverthed og bliver skræmt ved tanken om igen at skulle være på Nørreport i myldretiden
  • Du er så træt af at glædes ved at lave slowfood og de små ting i tilværelsen, og ved at perspektivere på alle de, som har det meget værre end dig
  • Du er træt af at få dårlig samvittighed, når du har det som ovenfor beskrevet.

Fortvivl ikke, du er ikke alene, og lige om lidt, kan vi mødes i “Anonyme Corona Halvhjerner” og udveksle erfaringer.

Jeg ser det for mig:

“Hej, jeg hedder Berit, og jeg er Corona Halvhjerne. Jeg har ikke læst en bog færdig i to uger, men jeg har tjekket dårlige Facebook kommentarer 400 gange”.

Og apropos dårlige Facebook kommentarer og opslag. Kors, hvor er der meget junk på alle mulige medier. Jeg har altid dyrket mange sider meget, men nu hvor den endnu fungerende del af min hjerne behøver ekstra stimuli, har det desværre taget lidt overhånd.

Seneste grelle eksempel er den mærkeligste tråd, jeg længe -om nogensinde har læst. Stephanie Surrugues formastede sig til at skrive, at Ålborg ikke er Nordens Paris i et lystigt opslag, der blandt andet indeholdt linjen “Ved den hellige croissant!” Sidst jeg kiggede var der over 1000 kommentarer, der for det meste gik på at hun var arrogant, en klovn, dum og aldrig havde været i Aalborg og så et par om at det kan godt være, at AAU ikke var Sorbonne, men de uddannede altså bedre ingeniører. Splitte mine bramsejl!

Jeg bliver nødt til at revidere min opfattelse af Nordjyder. Jeg troede faktisk, de var besindige mennesker, der “lige vender skråen en ekstra gang” – det er i hvert fald, hvad man har hørt utallige gange den sidste måned, men her stikker det da helt af og jeg kom til at tænke på Piet Hein’ Gruk:

Men de keder sig vel også i Nordjylland, og tager det så bare skridtet videre og bliver kvarthjerner (undskyld Aalborg – men seriøst?!?!).

Nå, min mor sagde altid, at hjernen er som en muskel, og hvis man ikke træner den og holder den ved lige, så skrumper den. Derfor gættede hun blandt andet kryds og tværs og brugte tid på andre hjernegymnastikagtige ting. Det var også før IT, internet, Playstation m.m.

Jeg har altid været overbevist om, at hun havde ret, og den sidste måned har om noget bekræftet det. Så nu vil jeg kaste mig over en form for hjernegymnastik, så jeg kan få min anden hjernehalvdel og noget effektivitet tilbage, og så vil jeg glemme alle de halvhjerner og kvarthjerner, der bare er født sådan og af uransaglige årsager bliver ved med at blive gjort berømte og får taletid. Ingen nævnt, ingen glemt…….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *